preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Studeni

2. studenoga

 

 

Za učitelje je organizirano zanimljivo  predavanje na temu Vršnjačko nasilje.

 

 

Kako učitelji mogu prevenirati bullyng  i  kako pomoći nasilnom učeniku? - sve su češća pitanja i problemi s kojima se susrećemo u školi.

Predavanje su održale profesorice psihologije iz Psihološkog centra Tesa,  koji je nositelj projekta "Ruka podrške".

 

 

 

 

 

 

18. studenoga

 

 

I ove smo godine u našoj školi obilježili  Dan sjećanja na Vukovar. Naši su učenici, na satovima hrvatskoga jezika, povijesti, likovne kulture i satu razrednika, poslušali priče iz  Vukovarskih ratnih slika,  pogledali dokumentarne  filmove  o  ratnim  stradanjima Vukovara, te literarno i likovno izrazili svoje doživljaje i emocije o Gradu-heroju. Svojim su  rečenicama, stihovima i  bojama učenici odgovorili na jedno od pitanja Siniše Glavaševića: "Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko će Vukovar iznijeti iz mraka?". Poručili su mu: " MI ! Jer Vukovar – to smo MI!"

 

 

 

 

 

 

 

 

21. studenoga

 

 

 

U subotu, 21.studenoga, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održan je program pod nazivom "Iz tame u svjetlo" , u organizaciji Zajednice bivših ovisnika Cenacolo. Mjuzikl na temu iz Evanđelja "Izgubljeni sin"  bio je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, a pratili su ga i naši učenici sa svojim učiteljima.  Tom prilikom mladima su se jednostavnim i toplim riječima obratili don Ivan Filipović, biskup Košić i dr. Zvonimir Šostar s porukom da u našem gradu postoji mnogo kvalitetnih sadržaja koji mogu ispuniti vrijeme i život mladoga čovjeka.

 

 

Kako je borba protiv ovisnosti dio sadržaja Godišnjeg plana i programa rada OŠ Mate Lovraka, ovo je bila još jedna lijepa prilika za nastavak dugogodišnje suradnje naše škole sa Zajednicom Cenacolo, u kojoj već imamo status prijatelja. 





NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / www.os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju