preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Listopad

6. listopada                                                                

                                       

       

            DOBROTVORNA PRIREDBA             

ZA IZGRADNJU NOVE CRKVE

 

U našoj je školi održana dobrotvorna priredba na kojoj su naši učenici, njihovi roditelji i učitelji, svatko na svoj način, dali doprinos za izgradnju nove crkve u Dubravi koja će  nositi ime pape Ivana XXIII. Dobrog.

Ivana XXIII. ili Dobrog Papu   pamti se po njegovu često nasmijanom licu i objema raširenim rukama za zagrljaj cijelog svijeta. Svijetu je pružio osjećaj jedinstva ljudske obitelji. U svojoj miroljubivosti stalno je naglašavao kako je važnije ono što spaja nego ono što razdvaja“.

Ne­izmjerno je bogata i dragocjena baština koju nam je  Dobri Papa  ostavio, a mi smo počašćeni i ponosni što je, gotovo pola stoljeća nakon njegove smrti, u našoj Dubravi, 11. listopada  kardinal Bozanić posvetio kamen temeljac za crkvu koja će nositi ime ovog Božjeg čovjeka.

 

       

 

 

 

 

            23. listopada

 

 

 BLAGOSLOV  KRUHA

 

U našoj je školi, kao i svake godine, organiziran blagoslov kruha. Učenici svih razreda iznijeli su na stolove maštovito oblikovana peciva i kruh, koje su za tu priliku ispekle vrijedne ruke njihovih majki i baka. Poslije svećenikova blagoslova, učenici su, sa svojim učiteljima, blagovali kruh, a velik dio su odnijeli u Centar za autizam.





NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / www.os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju